23 July 2013
Agar Agar Custard Jelly
Bahan-bahan : ( 9x9' )
500 ml air
250 gm gula pasir [220 gm utk kurang manis]
1 tin (400ml) susu cair
3 sb (rata) tpg kastard + bancuh dgn 1/2 cwn air
1 pkt (11gm) serbuk agar-agar
2 pkt Jelly [di belah 2]
CARA NAK BUAT :
Dalam periuk masukkan air, gula, susu cair. Masak hingga mendidih.
Setelah itu, masukkan bancuhan tpg kastard, kacau seketika dan masukkan serbuk agar-agar.
Masak hingga mendidih & pekat. Tapiskan ke dalam loyang.
Tunggu shingga suam barulah di masukkan Jelly tadi (klau masuk panas2, jelly akn cair). Susun jelly ikut kreativiti
Setelah sejuk simpan dlm peti ais.Bolehlah di hidang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment